En un món on l’esport sovint s’associa a noms, títols i estadístiques, hi ha figures que no ixen als titulars però que sostenen l’ànima de qualsevol entitat esportiva: les dones de club. Ser dona de club no és només anar als partits o portar la samarreta amb orgull. És una manera de viure, de comprometre’s, de construir comunitat des de la constància i la passió.
Les dones de club som mares que portem les filles a entrenar, però també som entrenadores, directives, voluntàries, aficionades fidels, fisioterapeutes, delegades i ànimes logístiques. Som les que arribem abans que ningú i marxen les últimes. Les que organitzem rifes, fan entrepans, gestionem inscripcions i, sovint, ho fem en silenci, sense esperar reconeixement.
Històricament, el paper de la dona en l’esport ha estat invisibilitzat. Però les dones de club hem estat sempre ací, sostenint el dia a dia, fent que les coses passen. I ara, més que mai, cal posar en valor aquest paper. No només per justícia, sinó perquè el futur dels clubs passa per reconéixer i empoderar totes les persones que en formem part.
Ser dona de club és resistir quan falten recursos, és creure en el projecte quan els resultats no acompanyen, és defensar valors com la solidaritat, l’esforç i la igualtat. És, en definitiva, estimar un escut com si fora casa nostra. És també ser un pilar emocional per a l’equip i l’entorn, estar present en els moments difícils, oferir suport quan cal i celebrar les victòries, per menudes que siguen. L’esport va molt més enllà del terreny de joc; és un espai de creixement, d’aprenentatge i d’unió, on cada gest de compromís suma.
Aquest paper no només es manifesta dins del club, sinó també en la societat. Les dones de club son agents de canvi, defensores d’un esport més just i equitatiu. Amb el seu treball, impulsem iniciatives per promoure la igualtat, donem visibilitat a les esportistes i exigim condicions dignes per a totes. La seua lluita, la nostra, no es limita a l’estructura del club, sinó que transcendeix fronteres, convertint-se en un reflex del que hauria de ser l’esport en el món actual.
A més, ser dona de club és apostar per la formació i el creixement de les noves generacions. És ser referent per a les xiquetes i joves que volen fer del seu amor per l’esport una manera de viure. És demostrar que qualsevol persona, independentment del seu gènere, pot contribuir al desenvolupament d’un equip, d’un projecte i d’una comunitat. La transmissió d’aquests valors garanteix un futur més inclusiu i fort per als clubs.
Ser dona de club també significa estar a la banqueta, dirigint un equip aleví, infantil o sènior, inculcant a les jugadores que el club està per damunt de tot. És ensenyar que la victòria no es mesura només en gols o punts, sinó en valors, en compromís i en la capacitat de créixer juntes. Les entrenadores de club no només formem esportistes, sinó persones, ajudant-les a entendre que, dins i fora del camp, portar l’escut implica responsabilitat, respecte i orgull. Som el motor d’una filosofia que transcendeix el resultat d’un partit i es converteix en un llegat que perdura.
Per això, la faena d’aquestes dones hauria de ser reconeguda i recompensada, no només amb paraules, sinó amb accions concretes. Des de millores en recursos fins a una major representació en els òrgans de decisió, cal trencar amb els estereotips i donar-los el lloc que mereixen. No és només una qüestió de justícia, sinó de supervivència i evolució dels clubs.
Ser dona de club és viure l’esport amb passió, compromís i generositat. És dedicar temps, energia i cor a una causa que va molt més enllà de la competició. És creure en la força de la comunitat i treballar, dia rere dia, per fer de l’esport un espai millor per a totes. Nosaltres no només fem que el club funcione, sinó que el fem gran.
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.