Fa molts anys, en un Morvedre bulliciós i divers, en una societat on convivien cultures, llengües i tradicions, un drac enormement pelut i amb ales despentinades es va instal·lar al Teatre Romà de Sagunt. Esta criatura peculiar no només robava les collites, sinó que tenia el costum d'organitzar tertúlies, discutint per què les roses sempre havien de ser roges. La gent del poble li donava menjar i participava en els debats... a canvi de no ser devorats.
Un dia, la sort va designar com a interlocutora la drag persona no-binària coneguda com Alexia, una artista estimada que cantava entre les muralles romanes. Alexia no es va espantar; va aprofitar l'ocasió per escriure una cançó dedicada al drac: una oda al respecte i la biodiversitat. Però el drac no va veure bé esta creativitat espontània i va decidir fer desaparèixer el talent d'Alexia. El poble estava en estat de pànic.
Quan tot semblava perdut, van aparéixer dos herois inesperats: Joana i Jordi, germans bessons i apassionats per les ciències i la literatura. Joana, amb els seus coneixements en plantes medicinals, va preparar un perfum floral que va calmar el drac. Jordi, amant de la història, va proposar escriure una crònica sobre la vida del drac per transformar-lo en una figura cultural.
El drac, fascinat per l'oferta de transcendir les muralles del Teatre Romà, va acceptar no causar més problemes. La seua sang va ser substituïda per tinta multicolor, amb la qual Joana i Jordi van escriure la primera pàgina d'un llibre titulat: *La Història D’un Drac Malentés*. Alexia va reprendre el seu art amb cançons que parlaven de convivència i les roses van florir per tot el castell.
Des d'eixe dia, el poble de Morvedre va adoptar una celebració anual que barrejava danses, poesia i una combinació de roses de tots els colors, com a símbol de la diversitat i la inclusió. Sagunt mai més va ser igual; ara és un lloc on tots tenen cabuda, fins i tot els dracs excèntrics i artistes no-binàries.
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.