Pense que és important centrar per on va a anar els tirs en aquest blog. Podem definir la cultura digital com a el conjunt de pràctiques, costums i formes d'interacció social que es duen a terme a partir dels recursos de la tecnologia digital com la Internet.

Supose que si has arribat a llegir fins ací i la definició que has llegit no t’ha xirriat és que eres boomer, ;p, ja que separa perfectament els dos mons el físic i el digital.

Una definició per a un millenial possiblement siguera que la cultura – sense digital – és el conjunt de pràctiques, costums i formes d'interacció social.

Però està clar que tot açò ha sigut possible gràcies a l’avanç de la tecnologia i el desenvolupament a nivell mundial en diferents aspectes.

La vida ha canviat, i està en constant canvi, i ha canviat la nostra manera de veure la vida, un canvi que ha provocat – d’una manera a voltes desordenada – eixa escletxa generacional i l’aparició de la paraula cultura digital.

La transformació digital ha aconseguit modificar la nostra societat... educació, finances, organitzacionals, laborals... podríem fer una gran llista.

Però anem a sintetitzar i ser àgils. Anem a vore que aspectes son els més rellevants en aquesta cultura, va la definirem com a digital.

La Cultura Digital, és tot aquell canvi que està sent generat per la tecnologia i Internet, la qual cosa, en tan sols pocs anys ha transformat al món i la forma com interactuem en aquest.

En una societat que roman en constant creixement i transformació, la Cultura Digital emergeix amb noves pràctiques socials que re configuren la majoria dels aspectes de les nostres vides.

Fa cent anys, que dic, fa 30 anys podíem interactuar de manera tan ràpida amb algú com ho fem ara? Rotundament NO.

L’evolució tecnològica, pot ser degut a la carrera espacial (alé! Teoria de la conspiració al primer post! #etfelicitofill), ha sigut capital en aquest tema i això ens brinden infinites, i, noves oportunitats i desafiaments que ens han atorgat diferents beneficis, ja siguen educatius, econòmics, socials, entre altres.

No podem oblidar que sense TICs no hi hauria cultura digital i viceversa. I és d’aquests aspectes que parlarem ací... segueixes la conversa?