“La Creativitat o pensament creatiu és un estat d’ànim” (Llueca, 2021). Alé! Ja tinc una frase com Paulo Coelho per a fer en una postal. Quasi tot en esta vida és un estat d’ànim la veritat.

Si que és cert que la creativitat, d’una manera formal, és eixa habilitat de crear, d’inventar i desenvolupar idees originals i noves. Alto ahí!! Però si duguem anys i anys tirant de les mateixes idees però canviant-les un poc!

Anem un poc al lio! Si comences a navegar per internet hi ha moltes idees i teories sobre el procés creatiu. Cal definir quins sons els espais o els agent que intervenen en aquesta creativitat. Comencem per el més important la persona creativa, el producte creatiu, el procés creatiu, l’espai per a crear i les idees mentals, espirituals o transcendentals. Però no per ser l’últim és el menys important ja que el procés creatiu implica,

pensar, percebre, sentir i intuir

Estem pensant en un pensament horitzontal que no vertical – la definició de pensament vertical seria aquell que s’utilitza a les aules al dia d’avui com a norma general – que ajude a crear a totes les persones i que no deixe de banda a les persones amb altes capacitats que se poden quedar fora.

En internet i en la cultura digital és fàcil ser creatius o almenys parèixer-ho. Com he dit abans tot està creat tan sols hi ha que ficar-li una caixa nova i llançar-la al mercat.

Es Apple creatiu? No, ha sabut vendre una manera de ser i de viure que ha arrastrat a tots i totes les persones que han confiat en els seus productes – per tecnologia o per postureo – està bé? Si. Podem dir que son productes creatius o innovadors, no.

Però no sols passa amb això també en les pelis, totes elles és basen en els contes clàssics la dona afligida – ara també homes – que espera al seu príncep blau...

Comprem creativitat, si. Comprem innovació, si. Perquè ho comprem? Per que necessitem tindre coses noves en les mans... i amb el món tan globalitzat que tenim ens apleguen cada voltes més inputs de fora que abans no teníem. Esteu d’acord?