Després d'11 anys de reivindicacions, dilluns que ve 10 de setembre inicia el nou curs escolar i este centre comptarà amb nou aulari d'infantil, un gimnàs amb totes les prestacions i un pati completament remodelat. Es posa, així, punt i final a una de les reivindicacions més llargues de la nostra ciutat en matèria educativa. Ja tenim allò pel que hem lluitat durant tant temps nosaltres, tota la comunitat escolar, el centre i pares i mares. Per això és necessari donar l'enhorabona a tots els que han fet possible esta realitat que va a permetre que, en este nou curs, els xiquets i les xiquetes no hagen de passar tota la seua vida escolar infantil en barracons.

Aquest curs la Generalitat inverteix 5.907 euros per alumne, un 17% més que l'últim curs de l'anterior Govern. Dues mesures concretes de la inversió són el programa Xarxa Llibres i l'augment de les ajudes de beques menjador.

424.636 alumnes de Primària i Secundària tenen llibres de text gratuïts, un 13% més de participació en el programa que el curs passat.

Pel que fa a les beques menjador, la previsió d'aquest curs és que, com a mínim, hi haja 127.000 alumnes que es beneficien de l'ajuda, la qual cosa suposa un 45% d'alumnes més que en l'últim curs de l'anterior Govern.

Infraestructures escolars. Mitjançant Edificant, en data d'inici de setembre, s'han delegat competències a 97 ajuntaments i s'hi han adjudicat, per part d'Educació, 264,3 milions d'euros per millorar 203 centres educatius, dels quals 47 en són de nova construcció. Com és el cas de l’Institut número 5 al Port de Sagunt, el qual l'Ajuntament ja ha acceptat les competències per tal de poder executar-lo.

MÉS LLOCS DE TREBALL QUE MAI. Les adjudicacions de juliol de 2018 han suposat una gran excepcionalitat respecte al nombre de vacants oferides. Ha estat l’any que més vacants s’han ofertat, concretament 14.281 places en escoles i instituts per al curs 2018-2019, sense tindre en compte les que també s’oferiran a començament de curs per a cobrir vacants que es generen de substitucions dels primers dies i de jubilacions a 31 d'agost.

El gran nombre de places oferides posa de manifest la necessitat que té el sistema educatiu valencià de comptar amb personal interí per a cobrir vacants, degut al fet que, des de fa tres cursos s’han revertit les retallades en personal docent gràcies a la baixada de ràtios a les aules i a l'augment de professorat de reforç educatiu als centres docents, així com a la reducció del temps d'espera per a substitucions. Començarem el curs 2018-2019 amb 5.000 docents més dels que hi havia en el curs 2014-2015.

Com piula el Conseller Vicent Marzà; “Apostem decididament per una educació pública de qualitat i amb igualtat d'oportunitats. En 3 anys hem revertit les retallades en professorat de l'antic govern. Tenim més personal docent que mai, amb menys alumnes per aula i per tant amb una millor atenció. #EducacióEnMoviment”

Complim així un dels objectius de la present legislatura tindre #aulesdignes per a una educació digna, pública, en valencià i de qualitat.