L'anomenat sostre de cristall per a les dones segueix sent una realitat en el món laboral. En tots els sectors. Com trencar aqueixa barrera que impedeix que una dona tinga les mateixes oportunitats d'ascendir o de guanyar el mateix que un home és un debat recurrent en la nostra societat. Ningú dubta a hores d'ara dels avantatges d'avançar cap a la igualtat de gènere en l'empresa: les mateixes estadístiques que any rere any confirmen les diferències de gènere en el món de l'empresa.

3.543 son les empreses registrades en la ciutat de Sagunt, 4.970 en la comarca. D’aquestes quantes estaran gestionades per dones?

Però per sobre d’aquest sostre de cristall hi han reflexes de sol que ens donen un poc d’esperança com és el cas de Cristina Plumed que porta quasi tres anys al capdavant de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (Asecam) una de les principals patronals comarcals de la Comunitat al costat de la de La Safor (FAES) en sumar 115 associats. Els últims mesos han sigut especialment intensos en l'àmbit econòmic i empresarial d'aqueixa comarca.

O emprenedores de la nostra comarca que han assolit grans reptes com és el cas de Belén Sanz (de la qual vaig aprendre molt en la meua etapa d’ENCAMINA), CMO de Pintar Sin Parar -empresa creada junt al seu company Manuel- , una empresa de venda online de pintura i productes relacionats. El seu objectiu és despertar la creativitat de les persones i, per açò, treballen a simplificar el complex procés de selecció del tipus de pintura, color i grandària més adequada. I que ha sigut elegida per el programa Lanzadera de Juan Roig per accelerar-la. Alguna cosa estaran fent bé les dones, emprenedores, a la nostra ciutat no? Visibilitzem-les.