Una setmana després de l'arribada de la Volta a España a Sagunt i el Camp de Morvedre i com a coordinador per part de l'Ajuntament d'eixa etapa em venen al cap diferents reflexions de la incidència que ha tingut aquesta sisena etapa en el territori valencià.

Hi ha que tindre clar que el fet de que la Volta acabara a Sagunt va ser un fet ja que la Diputació de València amb el seu afany de fomentar el Turisme a la nostra provincia va adquirir els drets de diferents etapes per a que és puguera vore les bondats i espais de la provincia en més de 190 països on es retrasmiteix la Volta o simplement on és mostren les imatges de l'etapa. La mitjana d'espectadors a TVE i Teledeporte per etapa son 2 milions de persones.

La Vuelta ha estimat la repercussió econòmica de l'etapa 6 i 7 en 500.000 euros en les seus d'eixida i arribada. Per exemple a la ciutat de Sagunt on hi han un total de 3.543 empreses, de les quals les empreses en el sector Comerç, transport i hostaleria son el 40,73%, podem comprovar, segons dades oficials de l'agència de viatges oficial de l'esdeveniment, que s'ha assolit el 100% d'ocupació a 25 km al voltant de Sagunt en l'etapa 6 amb reserves realitzades 6 o 7 mesos abans.

I el que és més important, i fent el "cuento de la lechera", si Sagunt a estat en antena de 16'40h fins a 17'40h, quan costen 60 minuts en la televisió en eixa franja horaria? Segons la web www.oblicua.es podem fer una mitja i dir que 6.000 euros cada 20 segons, si fem la multiplicació ens constaria 1'8 milions d'euros.

Per tot açò considere molt positiva l'arribada d'aquest esdeveniment esportiu tant a Sagunt com a la provincia i demostra el gran valor dels valencians i valencianes implicant-se en la promoció de la seua terra i el seu turisme.