Joan Valls és poeta, cantant i compositor de les seves pròpies cançons, autodidactA, s'ha fet així mateix. Amb aquest escrit s'intenta és fer un homenatge a aquest poeta-cantautor de les Valls (la Vall de SEGO) són molts anys d'esforç intentant treure la seva música, encara segueix al peu del canó.

Joan Valls naix a Faura l'any 1950 comença a la música en l'any 1977 quan compon la seva primera cançó "LA BOLA DEL MON". El seu debut davant del públic va ser en el teatre romà de Sagunt. Va ser allà l'any 1981 on participa en un festival de música folk, quedant en segon lloc. El 1979 participa en un festival celebrat a almenara quedant en primer lloc. El 1981 grava una cinta Cassete en els estudis Tabalet d'Alboraya que títol, "LA BOLA".

Joan Valls, ha organitzat a Faura tres festivals de cançó inèdita en valencià, el 1992 va participar en la TVV Canal 9 en el concurs musical "ORIGINAL I CÒPIA" amb un tema de Raimon titulat "COM un puny". Té en el seu arxiu al voltant de 250 cançons totes elles fruit de la seva creació. Al 2000 i 2001 va organitzar juntament amb l'Ajuntament de Faura dos festivals a benefici d'Àfrica amb el nom de "TOT PER ÀFRICA". L'any 2007 va actuar en els jardins de la Casa Guarner de Benifairó de les Valls i en la piscina de Quart de les Valls, lloc aquest últim en el qual el dia 1 d'agost de 2009 va tornar a delectar els seus seguidors amb una altra de les seves actuacions.
(+ INFO http://elmondejoanvalls.blogspot.com.es)