Ja estem en Falles! Ja comencem la setmana fallera. Les Falles actualment ocupen un espai molt important en la societat valenciana, i especialment a la ciutat de Sagunt. I son eixes falles les que continuen vertebrant un espai, el festiu i cultural, que si no existiren deixarien de produir-se i les accions de proximitat que desenvolupen les falles no podrien ser assumides per altres col·lectius o associacions. No ho penseu?


Un d’ells és el món dels llibrets, enguany Mocador, La Marina, Eduardo Merello, Santa Anna, La Victória i la falla Rodrigo han estat entre els 50 millors de tota valència.
Hem de ser conscients que l’única manera de competir amb valència és amb el llibret. No podem competir en monument, desfilades, mascletaes… l’únic punt que podem encillestar de 3 és el del llibret.
Hem de recordar que el primer concurs de llibrets a nivel València ja el va guanyar el Mocador en 1982 i que després han hagut falles que han estat sempre prensent com és la de Santa Anna, amb el incombustible Josep Maria Francés, i esporàdicament altres falles que han anant apareixent i caiguent del llistat durant tots els anys que ha hagut concursos.
És important cuidar la literatura fallera. LA sátira, crítica és part molt important en la festa, la més important! I hi ha que cuidar-la, respetar-la, sentir-la i gaudir-la. Son trets diferencials dins de la nostra festa, dins de les nostres falles i dins de l’esperit de lluita del món faller. Recordeu amb un mocador faller farem la revolució valencianista.