El toreig pot provocar la mort del “torero”, i sempre la del bou. Un policia pot rebre una bala en servei, un lladre també. Un bomber pot morir en meitat d’un incendi, un piròman pot morir cremat. Un militar pot anar a una guerra i morir en el camp de batalla, i una família d’innocents poden morir per atacs indiscriminats des de la mar. Un miner pot quedar-se atrapat dins de la mina i morir, i un empresari pot ser encara més ric amb diamants tacats de sang. Un treballador de la construcció que no disposa de mesures de seguretat per a poder treballar (perquè l’empresari no li dona) pot morir en un obra, mentrestant el “jefe” s’estalvia uns diners en prevenció.

Si, totes aquestes professions son de risc i per exercir-la poden provocar la mort, això és així, i pense que per aquest fet no han de tindre cap repercussió al respecte ni tampoc això que és fa com homenatges o marcar aquestes morts amb una pleitesia diferent del que va siguent l’habitual. Rebre una medalla pel teu treball, el teu! El que has de fer, no té sentit. Rebre un funeral d’estat per fer la teua faena no té sentit. Rebre homenatges pel fet de morir en el “ruedo” no té sentit. La gent que exerceix eixes professions ja saben quines poden ser les conseqüències.

Altra cosa son els comentaris a les xarxes, com és el cas de Gabriel Picazo, torero i fill de la número 39 en la llista de Cristina Cifuentes (a Madrid) que ha escrit un advertiment directe contra tots els dirigents de Podem per la seua postura contrària a la tauromàquia (no denunciat i no investigat per la policia): "Voldrem convertir en abonament per a les cunetes a tota aqueixa colla de rojos radicals" en resposta clara als comentaris (denunciats i possiblement jutjats) alegrant-se de la mort del torero Victor Barrio.

Jo en aquest sentit sóc més com Frank Cuesta (de la Jungla) que encara siguent antitaurí ha dit una frase molt bona "No s'estima més als animals per alegrar-se de la mort d'un torero. Em sembla una autèntica salvatjada el que es posa en les xarxes socials. No els fa més amant dels animals ni millors persones. Fa por".