Supose que cal començar com en el debat, #loveislove i condemnar l’atac homòfob a Orlando. D’ahi pensava jo que començarien a parlar sobre la diversitat sexual i tot allò relacionat, lleis, decrets i altres coses que des de l’administració es pot fer però no sols és parlà de la diversitat sexual però 10 segons per candidat...

També em va agradar que s’anava a parlar de la violència de gènere. En un any molt negre on ja hi ha 20 víctimes els partits passaren per damunt molt de puntetes. Si uns altres 15 segons per cada candidat.

La corrupció va ser un punt on va haver un poc de fricció, però poc, açò si que va tindre minuts. La veritat que els monòlegs convertits en debats no donen per a molt.

Una curiositat que m’impacta es que Pablo Iglesias parla dels treballadors, per conte aliè, i els demés sols parlaren d’autònoms. Tornaren a emular a les dos espanyes.

Molt de temps per a poder debatre 25 minuts per candidat i res nou sobre la taula. Cadascú va llegir el seu llibre, cadascú va repetir el seu mantra, per a cada partit el seu va guanyar i ser el millor. Jo pense que va haver-hi un empat tècnic.

Però una volta fet el debat, la ultima pregunta era la important, i els pactes? Després d’escoltar a Sánchez dir 26 vegades almenys això de que per culpa de Podemos no hi ha un govern progressista actualment... però hi ha altres exemple, Rivera a Rajoy "Li demane a vostè que reflexione, senyor Rajoy. El populisme va a seguir creixent si no regenerem Espanya" i allò de "Vostè té una mentalitat inquisitorial", que li va respondre Rajoy a Rivera. O com Sánchez li va dir a Rajoy "Els espanyols no es mereixen que vostè siga president del Govern, perquè lidera un partit en b" o com Rajoy s’enfronta a tots "Al Govern es ve après, no a fer pràctiques" o com Iglesias va lloar en diverses ocasions proposades concretes dels socialistes i li va dir expressament: "S'equivoca d'adversari, després del 26 haurà de triar entre el PP o nosaltres. I, si vostè té més vots, tornaré a proposar-li un Govern". Per no contar els atacts entre ells, saben que no hi haurà una majoria absoluta, no?