Si, el rei li ha dit a Pedro Sánchez que intente formar govern. Tot apunta al fet que els quatre diputats de Compromís integrats en el Grup Mixt hauran de ser consultats pel socialista a l'hora de negociar el seu suport de cara a l'oportunitat d'investidura. Ara esta Pedro Sánchez com la lletera contant les fitxes que té per a poder formar govern.

Recordeu la moralitat del conte de la lletera, deia una cosa així, no sigues ambiciosa de millor i més pròspera fortuna, que viuràs ansiosa sense que puga sadollar-te cosa alguna. No anheles impacient el ben futur, mira que ni el present està segur.

Doncs per a contar amb #eselmomentCompromís crec que deuríem de tindre unes línies taronja per apostar per el nostre territori. La reforma del sistema de finançament i el reconeixement del deute històric són dos elements bàsics en la possible negociació que és duga a terme. I el que sempre s'ha defensat des de UPV, BLOC, Compromís, infraestructures, infraestructures ferroviàries i el Corredor Mediterrani com aposta clara del Govern.

Pense que ha arribat l’hora de fer un canvi en aquest estat que duga a reconèixer les diferències  plurinacionals dels territoris ibèrics (per allò de la Península). I eixe canvi és possible per la quantitat de sensibilitats que existeixen en el congrés dels diputats actualment.

Sánchez no és reunirà amb Rajoy, ell directament s’ha apartat, ha ficat el cap com l’estruç al costat dels seus ous per tal de amagar-los i que no s’ho mengen els depredadors. El Partit Popular pareix que té problemes més greus, interns, que defensar un govern per a l’estat espanyol. També cal mirar bé la posició de Felip VI, la primera volta que ha de nomenar algú per a que forme govern i li diuen que no, i al final és queda amb la “lletja”, la lletera “lletja” dic.

D’ací a 90 dies sabrem alguna cosa, del que passa i el que no.