...i ara que? Tot el que diuen les enquestes de les eleccions generals del 20D. El PP guanyaria les eleccions generals del 20 de desembre i el PSOE i Ciutadans serien segona i tercera força, respectivament, segons apunta una mitjana ponderada de les últimes enquestes publicades. Per la seua banda, Podem quedaria com a quarta força. D'acord a una mitjana realitzada per la web Electrograph amb les enquestes publicades els últims 30 dies, el PP obtindria el 28% dels vots, mentre que el PSOE tindria un 21,3%; Ciutadans, un 19,5%; Podem, un 15,4%; IU, un 3,9%; UPyD, un 0'5%.

Resumint l'analitzat per Ángela Bernardo per a Hipertextual, el Partit Popular mantindrà la seua política nuclear, la construcció del ATC de Villar de Canyes i recolza la biotecnologia. En Sanitat no diu gens destacat, però pels seus actes (incluídos els de RTVE) sabem que recolza pseudociencias com l'homeopatia, no regula adequadament les “paraterapias” pseudocientíficas encara que resulten en indefensió del consumidor. En el tema “antivacunas” no han fet gens encara que sí han millorant situacions com la de la varicel·la. Sobre les “doulas” gens de res.

Podem planteja l'abandonar les energies no renovables i no construir el ATC. No han retirat la seua pregunta en el Parlament Europeu però en el programa no fan esment d'ones electromagnètiques. Sobre transgènics (Organismes modificats genèticament o OMG) parlen de prohibir les ajudes a la seua importació. Sí plantegen incloure tècniques pseudocientíficas en educació i alimenten la quimiofobia amb la seua intenció de prohibir l'ús de Bisfenol A.

Ciutadans s'ha manifestat amb rotunditat a favor de la Ciència i contra les pseudociencias. Es posiciona a favor dels transgènics aplicant la cautela necessària.

El PSOE advoca pel tancament gradual de les nuclears en favor d'energies alternatives i la promoció del consum de productes ecològics. Sorprenent és el seu suport a pseudociencias legals solament per estar compreses en el IAE i pagar impostos: “el sector de les teràpies naturals, que permeta al ciutadà acudir a aquests tècnics amb les degudes garanties”. La major garantia és oferir informació sobre la seua falta d'eficàcia, encara que suposem que el PSOE no es refereix a açò.

Sumeu els que se necessitem i tindreu un programa electoral i acció per a Espanya, no?