El concepte de yihad, definit en la fase de predicació de Mahoma en La Meca, és esforç cap a Al·là, acció de lliurament a Al·là, àdhuc sense violència, sense que existisca contradicció alguna en què aqueixa disposició, amb el Profeta armat a Medina, es convertisca en esforç de guerra en la senda d'Al·là contra els infidels (i gents del llibre) fins a la victòria final de la vertadera religió.

Similar a les Croades que van ser una sèrie de campanyes militars impulsades pel Papa i dutes a terme per gran part de l'Europa llatina cristiana, principalment per la França dels Capetos i el Sacre Imperi Romano. Les croades, amb l'objectiu específic inicial de restablir el control cristià sobre Terra Santa, es van lliurar durant un període de quasi dos-cents anys, entre 1095 i 1291. Més tard, altres campanyes a Espanya i Europa Oriental, de les quals algunes no van veure el seu final fins al segle XV, van rebre la mateixa qualificació. Les croades van ser sostingudes principalment contra els musulmans, encara que també contra els eslaus pagans, jueus, cristians ortodoxos grecs i russos, mongoles, càtars, husitas, valdense, prussians i contra enemics polítics dels papes. Els croats prenien vots i se'ls concedia indulgència pels pecats del passat.

La història és repeteix. Si a la Primera Guerra Mundial el detonant de l'esclat de la guerra fou l'assassinat el 28 de juny de 1914 a Sarajevo, Bòsnia, de l'hereu al tron dels Habsburg, Francesc Ferran d'Àustria. En la segona guerra mundial el conflicte va començar l'1 de setembre de 1939 amb la invasió alemanya de Polònia i les declaracions subsegüents de guerra del Regne Unit, França, i els dominis britànics a Alemanya i després ja Japó va atacar els Estats Units i la guerra es va estendre també a l'Àsia i al Pacífic.

Com començaria la tercera? si no ha començat... Com diu Sabina males notícies en la ràdio, ja ve diuen els diaris, amb solament estrènyer un botó el quiosc va a fer explosió. Cura ja està ací la Tercera Guerra Mundial... Els blaus culpen als negres,
els verds als grocs. Els rojos criden: "em defense!", els verds diuen: "jo no he sigut".
I mentrestant tu, canviant de xampú. Quan va a esclatar la Tercera Guerra Mundial. Els polítics estrenyen les seues mans, els generals brinden amb xampan, i tu plorant perquè el teu amor t'ha deixat, o fent règim per a aprimar. Que guanyes amb estalviar? si anem a volar. Per l'aire en la Tercera Guerra Mundial. O no?