Hui he decidit copiar a Pere Fuset i fer una reflexió respecte al transport públic, de llarga distància. Primer que res ficaré dos destins diferents Madrid (capital de l'estat espanyol) i Dènia (el port d'Eivissa i per alguns capital d'alguna cosa). Doncs bé, agafant l'aplicació del mòbil GOOGLE MAPS he buscant els segon trajecte (per a que no em digau això de que està manipulat) del millor trajecte de Sagunt-Madrid i el segon pitjor de Sagunt-Dènia, i ha eixit açò:

deniamadridsagunt

Si no recorde mal Sagunt està a 375 km de Madrid i un poc més de 140 km de Dènia. Per a poder arribar a Madrid sols hi ha que agafar un tren i costa la meitat de temps que si vullguera anar a Dènia, que està a 140 km, el qual després de 6 hores de tren, autobus i a peu arribariem a l'hospital de Dènia.

Quin sentit té que dos ciutats, importants en quan a numero habitants 69.000 i 45.000, amb la importància de Sagunt i Dènia no tinguen una conexió millor en transport públic? Quina política de mobilitat deuriem de tindre al País Valencià per no estar en la cua en quan a conexions amb transport públic de les nostres grans ciutats?

Pense que és necessari vertebrar el País, comarcalitzar-lo i ficar en valor les ciutats per a que elles siguen el motor de la reconstrucció del nostre territori.

Que penseu?