20150123_104938

Ja hem denunciat en moltes ocasions la situació d’abandonament de l’anomentat Castell de Sagunt, un dels monuments més importants d’Europa, per la rellevància de les seues restes i sobretot per la seua transcendència històrica.


El Ministeri es limita a refer, i no sempre, les muralles que cauen per la seua pròpia desídia, sense plantejar un programa d’actuació amb prioritats i pressupost anual. Ni tan sols es preocupa per garantir la seguretat dels visitants, els quals poden accedir pràcticament a totes les muralles sense cap tipus d’indicació ni vigilància.


Al fòrum encara queden les restes de les últimes excavacions, realitzades als anys 90: una tanca trencada i oxidada i una caseta d’obra totalment deteriorada.


Els impressionants murs ciclopis romans d’època imperial i les restes de vivendes d’època republicana han sigut vetats al públic perquè l’Ajuntament ha preferit tancar l’accés abans que reparar les escales.


Part de la porta d’accés a la Ciutadella va caure fa mesos, i simplement han tirat les restes.
Com es pot apreciar en la foto, dos dels punts d’il·luminació que es col·locaren fa més de huit anys, estan per terra des de fa molt de temps, amb els cables a mà.


I per si fóra poc el Centre de Visitants, continua tancat per la desídia de l’administració competent. Sembla que han robat, com era d’esperar, l’última tanca col·locada.


Quico Fernández: “El que passa al Castell és de jutjat de guàrdia, i no ho dic metafòricament. El Ministeri i la Generalitat estan incomplint la llei que protegix el patrimoni i estem estudiant seriosament portar el tema a la fiscalia, com ha ocorregut en el cas del Museu Sant Pius V de València.”