City-Marketing

Segons explica un informe de Cisco, major distribuïdor d'equip de xarxes per a internet, l'any 2012 serà l'any del “Cloud computing”, mobilitat, col·laboració, video i xarxes socials.

Analitzem, de manera molt ràpida i poc científica, com esta l'Ajuntament de Sagunt en aquests aspectes i quines han sigut les solucions per part de l'equip de govern del Partit Popular per avançar tecnológicament i ser una ciutat eminement innovadora i referent.

Comencem "Cloud Computing" que es simplement que les nostres dades i relacions no estiguin en els nostres equips ni depenguin del sistema operatiu dels nostres equips, sino en la xarxa. És a dir, allaugerir els sistemes informàtic de l'Ajuntament que en l'actualitat son sostenibles però que poden deixar de ser-ho ja que duguem any sobredimensionat-los i el manteniment dels mateixos es molt costos. Que ha fet el Partit Popular per a millorar açò i poder estar en "la nube"? Doncs res.

Mobilitat. Crec que aquest deuria de ser un cavall de batalla molt important de cara a que actualment estem en l'era post-PC que és “un fenomen social i tecnològic que les experiències de programació es tornen més ubiqües, casuals, íntimes i físiques”. Una realitat tenint en compte que ja es venen més smartphones que PCs. L'era post-PC gira entorn de la mobilitat i els dispositius portables. Doncs bé mirant els Plecs de condicions relacionats amb l'Administració Electrónica que va començar, encara no acabat, el Partit Popular en ningún lloc parla d'aquesta mobilitat i tampoc amb la millora dels sistemes d'informació de l'Ajuntament durant els quatre anys que han passat no han anat per aquest camí. El problema es de les persones que prenen les decisions de com fer i que fer ja que es fa des del desconeixement i amb una visió molt 1.0. Sagunt esta a la cola de la mobilitat. Deuriem de començar ja a pensar en que es pot millorar en aquest tema, pensant en coses xicotetes i anant creixent poc a poc, perque no un sistema d'incidències de la ciutat per al mòbil?

Col·laboració. Açò jo ho interprete d'una manera més interna. La col·laboració va directament relacionada amb el portal del treballador i seria una manera molt comoda per quantificar i qualificar els recursos de l'Ajuntament. Ni està ni se li espera.

Video. Recordeu SaguntoTV la primera televisió municipal per internet que el Partit Popular va tancar el passat setembre? No comentaré res més, açò es visió de futur!

I per últim les xarxes socials. Revisant per a escriure he vist que jo, personalment, duc 3 anys en facebook i Twitter. Però des de fa un mes, més o menys, forme part d'un grup que es diu "Trafico Sagunto y Puerto", bé es un grup creat per el regidor de mobilitat Jose Luis Martí (PP), si aquest grup l'haguera creat un ciutadà normal l'haguera aplaudit, però un regidor amb responsabilitats no pot anar creant per ahí més canals de comunicació que no siguen els oficials. És necessari tindre un plà de comunicació a l'Ajuntament per a poder donar esta informació de manera més professional. També cal destacar que en les xarxes socials s'ha de dialogar i més si es amb l'Administració Pública, tot açò ho dic per el que comenta el propi Regidor dels fins del grup "ho he creat amb la filosofia de centrar-lo a usar facebook com un canal més per a comunicar incidències sobre el tràfic, a avançar els talls o desviaments de tràfic, no per a entrar a opinar si ens agrada més o menys un tall de tràfic", és a dir, obric un canal de comunicació però els ciutadans no volen parlar, aquesta es la política del Partit Popular? La nostra sabeu que no.

Algún dia també parlarem del OpenData i el OpenGoverment que tampoc te desperdici. Però per ara ja veu, estem a la cua.