No puc consentir que als ultres del futbol o de qualsevol altre esport o creença sols és diguen radicals, perque jo també sòc radical, ja ho deia el diputat Sabino Cuadra d'Amaiur fa poc al congrés, segons la RAE radical és aquell que és de reformes extremes, especialment en sentit democràtic, jo! però també és taxatiu i/o intransigent, d'això ja no.

Però és més i ara que tinc oberta la web de la RAE consultaré ultra, un altra paraula de moda esta setmana, i diu així "dit d'un grup polític, d'una ideologia, o d'una persona: D'extrema dreta." o "dit d'una ideologia: Que extrema i radicalitza les seues opinions". D'ultres hi han molts, no sols al futbol, com per exemple els ultra católics que estan en contra del abort.

Després de la mort d’un aficionat del Deportivo de la Corunya, de la seua penya més radical i ultra Riazor Blues s’ha dut a les televisions i als diaris tota una seguida de propostes per tal d’alliberar el fútbol de radicals i ultres. Que si que està mal que la gen tés mate entre ells, si, que esta mal que muiguera un home que va ser detingut en nou ocasions per la Policia entre els anys 2001 i 2013, i entre els seus delictes, consten una baralla amb ultres del Zaragoza, maltractaments, tràfic d'estupefaents o diversos robatoris, alguns d'ells amb violència intimidació, que si que està mal que deixara una vidua i un menor orfe…

Açò únicament és la visualització en un camp de futbol de com és la societat. Això ho tenim que tindre clar. Tant l’extrema Esquerra i l’extrema dreta xoquen entre elles i dins del futbol com en la vida hi han de les dos.

Altra qüestió seria l’utilització per part dels clubs dels grups ultres en moments determinats o com la Policia i les institucions han deixat sempre la mà molt ampla per a que durant, abans i després dels partits les simbologies feixistes siguen les protagonistas. Pense que als grans partits els interessa aquest enfrontament, així en un momento determina tés fan els lliberadors de tot, no?