Nosaltres, les persones que formem part del Grup de Treball de Compromís Port de Sagunt, volem manifestar a la ciutadania:


Denunciem la greu situació de perill en què es troba el teixit industrial del Port de Sagunt a causa del procés de desindustrialització que afecta empreses capdavanteres com Bosal, Tumesa i Thyssen Ros Casares. Els últims cinc anys han desaparegut prop de 400 empreses i han causat baixa de la Seguretat Social més de 600 autònoms I autònomes i s’han reduït dràsticament les plantilles de treballadors i treballadores.


A més dels laborals, també patim problemes molt greus que els nostres regidors i regidores de Compromís a l’ajuntament han denunciat reiteradament i han oferit propostes i alternatives de futur:
  • Parlem de la Gerència i el conjunt de la Ciutat Factoria del Port de Sagunt com a exemple únic a l’estat, exemple de lluita perquè siga un espai d’ús públic per a tots els ciutadans i ciutadanes.
  • Parlem de la proposta d’integrar d’una volta per totes el recinte portuari amb la ciutat, tenim un projecte de futur que volem fer-lo realitat. Des de Compromís volem un port obert a la ciutadania.
  • Parlem de millorar les infraestructures i compromisos de l’administració incloent la Zona d’actuació Industrial Preferent perquè les nostres empreses no ens abandonen i pugam tindre un parc industrial que cree llocs de treball i siga sostenible amb el medi ambient
  • Parlem també de millorar la mobilitat urbana i les comunicacions dintre del nucli del Port i la resta de nuclis del municipi.
  • Parlem de la necessitat de potenciar i ficar en valor el nostre patrimoni industrial i cultural, amb projectes fracassats com la frustrada Ciutat de les Arts Escèniques i d’altres que no s’han finalitzat encara, com el futur museu industrial. Com també la nostra llengua i cultura poc visible al nucli del Port
  • Parlem dels drets socials de les persones més desfavorides, d’atendre les necessitats de les víctimes de la corrupció i la crisi econòmica, de l’educació i les seues infraestructures, de la dinamització de la cultura. Parlem de tot allò. Parlem de Compromís.

També volem contribuir a la regeneració democràtica treballant perquè la societat civil siga la protagonista del canvi en uns moments de recessió dels drets ciutadans a causa del govern del PP.


Volem treballar per la regeneració democràtica des d’una perspectiva integradora i oberta que siga capaç d’agrupar al seu voltant tots els col·lectius cívics, socials i culturals que consideren que ha arribat el moment d’un canvi polític. Nosaltres, Coalició Compromís, apostem decididament pel valor de la lluita com el gran motor del canvi polític.


El nostre repte és contribuir a la creació de grups de treball que afavorisquen un clima de participació que reivindique els valors democràtics, el debat, la crítica, la reflexió. El camí és llarg, però nosaltres apostem decididament per començar a recórrer-lo.


Nosaltres mirem cap al futur i no cap al passat. Volem una ciutat per a les seus ciutadanes i ciutadans, una ciutat sostenible on tothom puga viure amb dignitat, una ciutat oberta al futur que aporte motius d’esperança perquè els nostres fills i filles no tinguen necessitat d’emigrar per a trobar treball. Tenim un Compromís al Port i el volem.Grup de Treball Compromís Port de Sagunt