Llueca:” Per exemple perque enguany no ha sigut un any especial a Sagunt? Jo al gener vaig advertir a la Regidoria de Cultura i a l’Alcalde d’un fet important que enguany és conmemorava a Sagunt, feia 775 anys de que Sagunt va ser anexionada per Jaume I, era el 1239. S’imagineu si hagueren fet activitats, actes, un mercat medieval orientat en aquest sentit, visites al Sagunt de la Reconquesta, una programació per donar a coneixer Sagunt, acords amb comerciants i hostelers per tal de poder dur-ho endavant? S’imagineu un Sagunt turístic celebrant dates especials i que damunt siguen rentables per al poble i que molts veïns i veïnes pugueren tindre un respir. O la festa de Moros i Cristians també orientada en la mateixa línea. Seria interessant haver obert les portes de la història morvedrina a tots i totes no? Doncs no, pareix que això tampoc és important.”


Per a Compromís aquest oblit és un simptoma més de l’abandó del turisme a Sagunt i de la manera que te el PP d’utilitzar “les senyes d’identitat, ja que açò ens va fer valencians” conclou Llueca.


Albert Llueca també fica l’èmfasi en la necessitat de generar “activitats i festes que siguen reconegudes fora de la localitat i poder aportar, des de l’ent municipal, eixe tipus d’ajudes per poder promocionar-les”, en este sentit el.nacionalista destaca “que fa dos anys varem demanar una memòria o calendari de totes les activitats festives, participants, inversió, vaja el que li demanen a cada associació festiva per rebre una subvenció. Ia dia d’avui açò encata no ho tenim”. Per a Compromís aquesta informació és vital per saber com optimitzar els departaments de festes, turisme, cultura i cultura popular.


Posted from WordPress for Android