Després d’arruinar-los, de que deixen la nostra comarca amb més de 8 mil parats, després de que el País Valencià 1 de cada 4 persones estiguen per baix del marge de la pobresa. Després de gastar i gastar en obres faraòniques, després de robar, si ROBAR, com s’ha demostrat amb Blasco, després de tindre més de 100 imputats i molts d’ells a les Corts Valencianes, després de ser el riure tant a l’estat espanyol i fora de les fronteres de la seua benvolguda Espanya a la qual están submissos com cadell que necesita mamella però que no li donen. Després de 12 anys d’esperar unes obres al Villar Palasí, que pareix que van a licitar, però que ja tenien els diners del Banc Europeu d’Inversions, després de vore com el Partit Popular vol reformar una llei al seu gust per a poder, alguns, perpetrar-se en el poder. Després de vore com han reformat una llei on li lleva tot el poder als pobles i les comarques, impossant unes diputacions amb més poder que en el franquisme i on els ciutadans i ciutadanes no tindràn al seu costat tot allò que necessiten, l’administració més propera, l’Ajuntament, ja no estarà al girar el cantó, estarà a València on faran la política municipal d’educació, esports, benestar social… i qualsevol servei que no siga rentable! Han fet de la política un negoci i això és el que volen rentabilitzar tot allò, sense cap dubte, i poder privatitzar tots els serveis, veus, açò ha Sagunt ja ho han fet privatitzant la consergeria de la Casa de la Joventut del Carrer Albalat al nucli de Sagunt, i com, en les Corts també ho han fet, hipotequen amb acords amb els sindicats la política a més de tres anys vista igual que en algún que altre contracte. Açò és el que tenim que mirar, saber i vore, ara si de segur que al 9 d’octubre tornaran amb la senyera, l’himne i la llengua. Faran un discurs populista, atacaran als demés partits per pensar o no pensar com ells, i com cada 9 d’octubre els verdaders problemes del poble se quedaran en res i una simple, o no tan simple, declaración institucional farà girar cap a un debat estéril. Ja m’imagine a Rus, quina soltarà ara? O a Castelló o Bono, diguent això “dels bons Valencians”

Eixe és el gran problema, acabem tenint debats estèrils i no solucionen la vida dels nostres veïns i veïnes. Per exemple perque enguany no ha sigut un any especial a Sagunt? Jo al gener vaig advertir a la Regidoria de Cultura i a l’Alcalde d’un fet important que enguany és conmemorava a Sagunt, feia 775 anys de que Sagunt va ser anexionada per Jaume I, era el 1239. S’imagineu si hagueren fet activitats, actes, un mercat medieval orientat en aquest sentit, visites al Sagunt de la Reconquesta, una programació per donar a coneixer Sagunt, acords amb comerciants i hostelers per tal de poder dur-ho endavant? S’imagineu un Sagunt turístic celebrant dates especials i que damunt siguen rentables per al poble i que molts veïns i veïnes pugueren tindre un respir. O la festa de Moros i Cristians també orientada en la mateixa línea. Seria interessant haver obert les portes de la història morvedrina a tots i totes no? Doncs no, pareix que això tampoc és important.

Jo el 9 d’octubre faré el de sempre, pense, será un dia de resaca ja que el dia anterior tenim un  i posterior concert de grups en valencià a Godella, ja m’agradaria poder escoltar a Sagunt algún concert de grups punter i actuals en valencià…, i el 9 d’octubre per el matí a València a vore com la Policia ens té que escoltar per a poder seguir i anar a la baixada de la senyera i vore com els militants del PP, i altres partits comencen a insultar-nos per ser valencians i valencianes i volem que els simbols, segrestats molts anys per la dreta, la dreta regionalista i per l’extrema dreta (mireu la batalla de València), siguen de tots i totes, i que els atacs constants d’aquesta gent siguen minimitzats per les nostres ganes de viure i de lluitar per un PAÍS VALENCIÀ, LLIURE I SOBIRÀ!