Quico Fernández ha explicat que “en ple mes d’agost presenten un presupostos per a cubrir expedient” destacant que “és la tónica general davant la incapacitat del govern del pp d’arribar a acords i contruir una alternativa estable i majoritaria”. En aquest sentit Fernández explica que “no han aconseguit que cap grup es fie de la seua acció de govern i davant d’una actitud prepotent que estan en minoria no ha abandonat”. Per al nacionalistes “l’alcalde ha anat desapareixent fins la seua practica extinció i ha delegat tot en Sergio Muniesa, regalant-li al seu dofí una llarga campanya electoral”. Fernández també destaca que “Alfredo Castelló ha votat en contra d’inversions per a Sagunt a les corts valencianes i suposem que açò ha llançat aquest canvi perque ha projectat una mala imatge en la ciutat, Alfredo Castelló es un personatge del passat i Muniesa no te futur”.


Per a Fernández “els pressupostos son l’expresió d’aquesta realitat politica, és una demostració del fracàs de la gestio del PP. tenint en compter que és un record tindre uns pressupostos prorrograts de la legislatura pasada per el PP i SP. Ara per cobrir expedient és presenten uns pobres pressupostos, que estan unflats 78 milions de 2009 i ara 58 milions, 20 milions menys posa de manifest la necessitat de reconduir aquesta situació per dur endavant un ajuntament i lluitar per una estabilitat que no pasa per un govern del pp”.


La regidora Teresa Garcia explica que la davallada ingresos venent per el icio i la construcció, i que l’augnent impostos directes ibi, plusvalues son els qui sostenen l’actual presupost, “ens hem cansant de repetir que la pujada de l’ibi, augment pressió fiscal als ciutadans, impostos directes mes 20’5% de mitjana, o com per exemple l’ibi rústic amb més del 50%” Fernandez apuntilla “aquesta es l’ajuda del pp als llauradors”. Continua Garcia amb “l’ibi urbana un 24% i açò tenint en compter que ha baixat el tipus de gravamen. També han pujat totes les tases municipals, encara que han desaparegut tases que cobren directament altres empreses com és el cas de Aigües de Sagunt, açò suposa una reubicació de les tases. L’ibi grans empreses puja 21%. Les plusvalues pujen més d’un 40%, sumant-ho tot podem afirmar que l’equilibri pressupostos descansa en la pujada de la pressió fiscal.


PEr altra banda les trasferències de l’Estat han baixat quasi un milió i les de la Genearlitat també com és el cas del 50% d’encorp, la reducció del conservatori de 200.000 euros a 35.000 euros, o serveis socials que és manté des de 2009 en dades pre-crisi i no s’ajusten a dia d’avui. No s’ha fet un esforç si no que s’han quadrat pujant impostos, i açò demostr que “no fan esfroç de contenció” conclou Garcia.