Compromís dona suport a Sagunt a Escena com a festival referent de la Mediterrània i és suma a les protestes dels hostelers de la ciutat per la seua mala planificació que ha dut a reduïr els beneficis dels empresaris locals.


Des de Compromís no entenen com, segons el PP, tenint la millor programació en anys açò ha significat una baixada de l’ocupació en els locals de la pujada del Castell.


Un exemple ha sigut la mala planificació de l’espectacle de Sara Baras on la gent ha estat fent cua 2 hores abans com s’havia informat i les portes es van obrir com sempre mig hora abans de l’espectacle. Un ple absolut al Teatre Romà però un buit rotund als establiments perqie la.gent estava fent cua.


Des de Compromís en el seu moment ja varem criticar el pressupost del Sagunt a Escena, 300.000euros, per a la formació nacionalista insuficient i així ho va justificar el diputat Josep Maria Panyella explicant totes les accions que hem dut a terme a Les Corts i explicarem com en altres festivals hi ha inversió del ministeri i.Europa.


En aquest sentit dirant aquest Sagunt a Escena hem tingut el plaer de comptar amb la presència de Jordi Sebastià, eurodiputat, i Joan Baldoví, diputat a Madrid, els quals han pres bona nota per tal de demanar en l’administació corresponent les ajudes necessàries per a fer del Sagunt a Escena una aposta de futur com a referent cultural de qualitat i que siga motor econòmoc, apostant i consolidant les ubicacions per a realitzar-lo.


Teresa Garcia: “el Sagunt a Escena té una infraestructura i un bagatge q pot donar a Sagunt una projecció única a tot el País Valencià. La Generalitat ha de fer una proposta seriosa i a l’alçada de les circumstàncies per al festival. No nomes s’ha de programar amb qualitat, la difusió i l’organització durant el festival deuen millorar i tenir en compte els pols econòmics locals sobre els q te influència, turisme, restauració i cultura local. Amb un patronat aquestes situacions podrien evitarse mes fàcilment”