El País Valencià com a la concepció moderna del Regne de València que començà allà al 1238 quan Jaume I ens va donar els nostres Furs i com al 1707 Felip V de Borbó ena va llevar el nostre autogovern, eixe ha de ser el nostre objectiu.

No necessitem un altra república espanyola, necessitem poder decidir si volem construïr un estat valencià, democràtic i social, un país lliure i sobirà. Necessitem un canvi al nostre País, no un simple recanvi monarquia-república és igual que PP-PSOE bipartidisme, però cal mirar més enllà i donar solucions reals als problemes de la gent i aquestes solucions passen per tindre un govern 100% valencià que no siga depenent de ningú ñ, integrat en la Unió Europea.

Hui tenim un Ple extraordinari que hem demanat Compromís i EU, en el qual demanarem un nou procés constituent per tal de tindre una Constitució en la que ens permeta tindre el dret a decidir per als pobles que actualment integren l'estat espanyol, i que siguen ells qui és puguen posicionar i decidir quina és la millor manera de gestuonar-se o País o Comunitat Autonoma.

He tingut que escoltar que el Ple de Sagunt no ha de parlar sobre aquest tema, que li ve gran, que és un tema que no importa a la gent, que és un tema que no és local. Doncs bé jo crec que el model d'estat és un tema capital i que afecta a totes les persones, tant majors d'edat com joves ja que és el present i futur, i totes i tots tenim que decidir el futur, el nostre futur i el dels nostres fills i filles.