Aquesta setmana hem començant vegent la protesta dels veïns de la Plaça dels Furs o dels Porquets, demanant una plaça digna i segura. Com és pot vore, a qualsevol hora que passes per allí, en ella viuen (si, heu llegit bé!) persones sense sostre que han decidit habitar en ella, en tot allò que duu.

Entenem que els veïns tenen un greu problema damunt ja que no és de rebut no poder "xafar" la plaça amb els seus xiquets i xiquetes, o ells mateixos per por o per qüestions de salubridat.

Cal analitzar el problema i poder donar solucions. El problema està clar està gent no pot fer les seues necessitats per exemple en la Plaça, o en la de l'Hospital que també s'utilitza per al mateix. Estes persones, sense sostre tenen que tindre una solució des de l'àmbit municipal, un alberg podria ser una solució, però estem com estem és veu que seria imposible. Poder obrir o usar alguna instal·lació municipal si  que podria ser una solució, per exemple les instal·lacions de la piscina descoberta on aquesta gent podria anar a asear-se.

Jo personalment vaig demanar diferents coses per a aquesta plaça com la neteja de la mateixa, un "baldeo" que és fa a diari, així com el canvi dels contenidors per les olors.

No hi ha que criminalitzar a aquesta gent, hi ha que entendre la situació i actuar en conseqüència.

Ho farem? serem capaços?