Hui fa 5 anys que Emilio Llueca va ser nomenat Fill Adoptiu de Sagunt, historiador i cronista Emilio Llueca Úbeda, que va néixer a Quartell el 7 de juliol de 1949 i va morir el passat 13 de novembre de 2008.

LA votació va ser per unanimitat. El regidor popular José Luis Martí, amic personal de Llueca, era l'encarregat de llegir la proposta d'acord. Martí va fer una breu biografia de l'escriptor de la Vall de Va segar, autor més de 40 llibres així com de nombrosos articles i col·laboracions en nombroses publicacions i creador del Arxiu Llueca-Juesas, un fons documental que és una referència en el Camp de Morvedre.

Els portaveus dels grups, a excepció de Segregació Porteña, que va preferir no fer ús de la paraula, van coincidir a reconèixer els mèrits del cronista de enifairó, Quartell i Benevites. Des d'EU, Francisco Aguilar, destacava la tremenda accessibilitat de Llueca, “quan veia que les coses no anaven bé, sofria, perquè estimava a aquesta ciutat” i respecte a aquest acte, Aguilar ressenyava que “és el mínim que es pot fer per ell”.

El nacionalista Quico Fernández parlava de el “treball que ha realitzat al llarg de la seva vida, és impressionant, tan gran com el buit que deixat una persona que va realitzar una contribució extraordinària a aquesta ciutat”. La socialista Gloria Calero ser va referir a Llueca com “un enamorat de Sagunt que tot el que va fer va ser de manera altruista”.

Finalment, l'alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, que apuntava al principi que aquest és el major reconeixement que pot rebre una persona no nascuda a la ciutat, va voler agrair el consens, “Emilio ha deixat un enorme buit social, com demostra el fet que no hi hagi acte al que vagis en el qual no se li recordi. Aquest acte fa justícia, perquè és el mínim que podíem fer per ell, que no era el cronista oficial de Sagunt però que sí que era el cronista del poble”.

L'acte també va comptar amb la presència dels alcaldes de Benifairó, Quartell i la regidor de cultura de Benavites.


SaguntoTV - Video declaración Emilio Llueca... por morvedreTV

Vos deixem també el video de la desapareguda sagunto.tv on és va grabar tot el ple, així com un enllaç a la notícia en morvedre.info i l'Acta del Ple Municipal.

http://www.aytosagunto.es/es-es/ayuntamiento/gobierno-ciudad/elpleno/Actas/actas%202009/Pl090403.pdf

http://www.morvedre.info/gent/sagunto-nombra-hijo-adoptivo-por-unanimidad-al-fallecido-historiador-y-cronista-emilio-llueca