Després de més de 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament, l’any 2013 va acabar i el 2014 s'inicia amb greus atacs als drets de les dones a tot l'estat.


La promesa electoral de reforma de la llei d’avortament del PP, una de les poques que per el què es veu tenen intenció de complir, elimina els terminis en la interrupció voluntària de l’embaràs. A partir d’ara les dones només podrem interrompre la gestació en cas de violació o de greu perill per a la salut materna o del fetus establint una de les legislacions més restrictives de la Unió Europea. A més les menors d’edat no podran interrompre el seu embaràs si no és amb consentiment patern. Al segle XXI el Partit Popular ens deixa en una de les situacions que més limiten la llibertat reproductiva de la història de la democràcia i del conjunt europeu abocant a les dones als avortaments clandestins en condicions inhumanes, que inclús les poden portar a la mort, o deixant-ho en mans del poder adquisitiu per poder anar a l’estranger a realitzar la intervenció. Cap dona gaudeix avortant, és una de les desicions més importants i complicades de la nostra vida, si així ens veiem obligades.


Així doncs, en un estat on les retallades ens deixen sense sanitat pública de qualitat, on les ajudes socials als col·lectius més necessitats han disminuït i on la pobresa augmenta cada dia, ens imposen a la força ser mares. Ens treuen el dret a decidir sobre el nostre propi cos. Ens obliguen a assumir les responsabilitats i despeses que suposa ser mare. Ens retornen a èpoques passades. En definitiva, tornen a aplicar les bases del patriarcat tutelant la llibertat femenina i situant-nos com a ciutadanes de segona per no poder decidir per nosaltres mateixes.


Jo ho tinc clar hi han un drets per a les dones que s'han de complir que son els relacionats amb el seu propi cos. Dret a l’avortament lliure i gratuït i per decisió de les dones. Dret al propi cos. L’avortament ha de ser un dret i no un delicte. Fora del codi penal!! Despenalització ja!! Que l'avortament sigui practicat dins de la xarxa sanitària pública i concertada regulant l’objecció de consciència i garantint la seva realització. Prou detencions ni processaments per avortament a desaparició immediata de totes les responsabilitats penals que s'han produït i s’estan produint. Prou hipocresia i manipulació de la dreta i l’església contra els drets de les dones.


Elles parixen elles decideixen!