dh
Pense que s'ha de mirar de manera positiva la derogació de la doctrina Parot , ja que no pot modificar-se de manera sobrevinguda la forma en la qual compleixen les seues penes els etarres i altres perillosos delinqüents, que també els hi ha.

M'agrada molt la reflexió de Joaquim Bosch, portaveu de Jutges per la Democràcia, el qual estima que la sentència dictada per Estrasburg al juliol passat era raonable , ja que cal separar el que és el rebuig que genera en la societat les accions terrorista de quins han de ser les normes de compliment de la condemna en un Estat de dret .

I hem de tenir clar que hi ha un principi fonamental que dicta que no pot haver-hi retroactividad en el compliment d'una condemna penal , com s'ha fet a Espanya aplicant la doctrina Parot a causes ja jutjades .

Fem una mica de pedagogia si a una persona li la va condemnar amb unes normes específiques de compliment de pena, no resulta admissible que de manera sobrevinguda es modifiquen es modifiquen aquestes normes en perjudici del condemnat, siga qui siga .

I d'ací podem traure dues conclusions que des del Govern del Partit Popular es poden fer canvis sense que es vulneren lops drets i llibertats dels ciutadans i ciutadanes, els principis bàsics del dret penal. I que les associacions de víctimes del terrorisme s'han vists vilipendiadas pel Partit Popular prometiendoles coses que no poden complir perquè no esntran dins de la llei, i aquests no són capaces de canviar les regles del joc actuals per a així poder fer complir la seua paraula. Encara que ja estem acostumats al fet que no la complisquen.

I reprenent a Joaquim Bosch “resulta incomprensible l'actitud d'alguns personalitats amb càrrecs polítics” anant a manifestacions en contra d'un Tribunal, el de Drets Humans, que forma part del nostre organisme judicial i per tant s'han d'acatar les seues decisions.

Per tant l'escenari és el que és, i les regles del joc tots les coneguem. Jo ho tinc clar per davant de tot en esta vida estan els Drets Humans i això no ho canviaré mai. #DretsHumansSi