finan

...son els céntims per cada euro que ens tornen als saguntins i saguntines dels dels nostres impostos des de l'estat espanyol #espanyaensroba.

Si cada ciutadà paga 4.000 euros en impostos de mitjana de manera directa o indirecta, podem llevar uns quants euros per la contribució que la cobra el municipi. Doncs bé, si som 50.000 els habitants que paguem impostos estem donant a l'estat 200.000.000 euros, i si la inversió en Sagunt dels Pressupostos Generals de l'Estat son 17 milions d'euros... la divisió és clara!! Sols ens retornen el 9% del que aportem. I ho tornen a la Autoritat Portuaria de Valencia i a pagar obres o estudis ja fets. Els 17 milions dels PGE2014 no duran inversió directa a sagunt, ni fomentaran el consum, ni faran cap cosa nova.

Tenim que tindre clar açò, perque ja està bé de ser els marginats en els pressupostos.

Els Pressupostos Generals de l’Estat confirmen la marginació històrica que patim els valencians i valencianes, no som un territori prioritari dintre de l’Estat Espanyol. No són prioritàries les infraestructures que necessitem, no són prioritàries nostres empreses, ni la nostra agricultura, ni el nostre benestar. Eixa marginació ha estat traduïda en una retallada d’un 8,15% de volum d’inversió respecte a 2013 i un 40% respecte a 2012..


El País Valencià rebrà el 6,2% de la inversió que es realitzarà en l’Estat, quan som el 11% de població. Si dividim el que rep la Comunitat Valenciana per cada habitant trobem que són 121 euros per persona, molt lluny de la mitjana espanyola, que és de 209 euros per habitants, i molt més lluny encara dels 556 euros que rep cada Castellà-lleonès, els 490 euros que rep cada gallec, o els 318 euros que es destina a cada extremeny.


Els pressupostos de l’estat per al 2014 tornen a marginar el País Valencià i, ben especialment, al nostre municipi en deixar sense cobertura pressupostària alguns projectes a bastament reivindicats i rebaixant notablement les consignacions per a altres que es troben actualment en execució, la qual cosa suposarà un altre retard en el seu acabament.


Des de Coalició Compromís entenem la situació de crisi econòmica en què ens trobem i que obliga a certs reajustaments. Però no compartim la facilitat amb què eixos retalls castiguen una i altra vegada la nostra economia i ajornen, qui sap fins a quan, compromisos ja adquirits.