El passat 28 d'agost vaig escriure un tuit:

No se de que vos sorpreneu, els del #PartitPopular son els fills dels camises blaves, hereus polític del #franquisme #nopassaran #fb

El qual va ser contestat per l'Alcalde de Sagunt el Popular Alfredo Castelló.diguent que era una "soberana estupidez". Doncs bé, al passat ple, el de després de vacances, vaig eixir a debatir una moció que presentava Esquerra Unida en contra dels cadells del PP, NNGG, que havien posat amb senyeres franquistes i amb símbols feixistes.

El debat va transcorrer com tenia que trascorrer, tots defensant la il·legitimitat de la senyera, tractant-ho com anti-constitucional, etc, etc... jo vaig ser bastant clar i vaig repetir l'argument del tuit i l'Alcalde va eixir del seu despatx, si quan parlem l'oposició ix del Ple, xillant i intentant debatre amb mi, una actitut un poc aclaridora del que pretenen els membres del Partit Popular, això d'amagar les seues arrels baix de la catifa.

75 anys després pareix que no es puga parlar del cop d'estat que van fer els sublevats contra la segona república, el general Franco va ser el cap visible d'un temps que va ser un dels pitjors per a uns i el millor per a uns altres.

En cap guerra hi han guanyadors o vençuts, el que hi han, com diu la meua germana, son conseqüències. La primera conseqüència per a mi es que "gràcies" al cop d'estat feixista vaig naixer a Sagunt, el meu avi, Amadeo, va ser 'exiliat' a Quartell com a càstig per haver nascut a Xàtiva, capital de la Costera, zona republicana.

Molt s'ha parlat i mai s'han arribat a conclusions per part de ningún dels dos bàndols de perque es va fer la barbàrie que es va fer durant la guerra. Perplex sempre estic quan després de la dictadura ningú va ser jutjat ni empressonat, sino que els ministres de la dictadura van ser els que redactaren la constitució de l'estat espanyol i acabaren siguen presidents de comunitats autònomes o presidents del govern, no els pesa tots els morts que van ordenar matar durant els seus carrecs com a membres del moviment?

Eixe és el verdader debat, que els membres del PP és sentisquen franquistes mo m'extranya en absolut.

Les xicotetes accions ens faran ser millors, les xicotetes accions ens ajudarà a passar pàgina i a dignificar a les persones que durant el periode de guerra o dictadura van patir en les seues carns la repressió. Accions directes, accions locals per a conseguir la dignitat global.

Vos deixe un enllaç amb la moció sobre memòria històrica que vaig defensar fa un temps.