Aquesta frase, que apareix en una cançò de MC FABRE, sempre em fa reflexionar. Partim de la premisa clara de que les falles son el motor económic, festiu i cultural més important que tenim a les comarques valencianes (també podriem parlar de fogueres però conec menys el tema).

Des dels anys 80 les falles han estan controlades per la dreta valencianista i més darrerament per el PP, si més no han absorbit a aquests regionalistes des d'UV fins a grupusculs locals.

L'escenari esta clar, les falles han tingut un posicionament polític clar, defensant la cultura i la llengua secessionista que defensava Lizondo i companyia.

Però això hem de conseguir canviar-ho. Les falles han de ser apolítiques, han de ser per el poble.

Jo sempre he defensat que l'espai festiu de la festa ha d'estar protegit, aposte amb els ulls tancats per fer-ho, eixe espai, Patrimoni de la Humanitat i apostar per la festa a totes les comarques. Si parlem del cas de Sagunt és ara quan fa 5 anys que la festa fou declarada d'interès autonòmic, però que s'ha fet per a millorar-la? Ara és deu d'apostar per iniciar l'expedient per a ser Festa d'Interès Turístic Nacional o per continuar com ara? Que farieu!?

Continuen la conversa a twitter? #fallesdesagunt