La ignorància és l'absència o imperfecció del coneixement sobre un assumpte. L'educació té com a objectiu fonamental fer minvar la ignorància dels aprenents mitjançant l'ensenyament de conceptes i procediments essencials o bé amb exemples del propi mestre. Molts filòsofs han considerat la ignorància l'estat natural o de naixença de l'ésser humà (la tabula rasa de la ment d'Aristòtil) que va minvant amb la instrucció, lluitant contra els prejudicis.

Està clar que nosaltres també podem comparar al PP i dir-lis franquistes, per exemple Fraga va ser ministre franquista i actual president del PP... Simplement son fets, no ignorància, tots els dirigents franquistes fundares AP o UCD que ara es diu PP. Es la història. El BLOC desde la seua fundacio accepta els simbols valencians i es defineix dins del territori valencià. Un altra cosa es que defenem l'unitat de la llengua. Per altra banda si forem catalanistes s'haguerem integrat dins de CiU i no com ara que CiU veu al BLOC com el partit referència a València. Els que son catalanistes es ERPV que tenen obedència catalana i volen la separació junt a Catalunya per aixó es diuen independentistes. Nosaltres som nacionalistes i el que defensem es la posibilitat de poder decidir i tindre el màxim autogovern dins de l'estat de les autonomies, aixo si, sense renunciar a ser un País independent. En els estatuts del BLOC ho diu tot, des de fa molts anys tenim damunt de nosaltres això de ser catalanistes i això no ho entenc perque mai des del BLOC s'ha anat per eixe camí. Hi ha gent que ens diu que tenim teories de Joan Fuster que es el gran defensor dels Pasos Catalans, doncs no es cert ja que l'ideoleg del BLOC sempre ha sigut Joan Francesc Mira. Com bé diuen és molt fàcil comparar i es pot fer, a nosaltres ens diuen catalanistes per mostrar la senyera de la Corona d'Aragó i Penó de la Conquesta, igual que jo puc dir que el PP està ple de franquistes. La gent habitualment es genera una opinió a partir de fets, fets que ha vist o fets que li han contat, normalment dels que li han contat.

I una cosa que també son fets es que Jaume I va concedir a València la seua pròpia ensenya, el “Penó de la conquesta”, posteriorment ho faria a la resta de les viles reials, entre elles Morvedre. La bandera dels quatre pals rojos sobre fons d’or serà, des de llavors, un dels símbols de la nostra identitat com a poble. En el saló del plenari de l’Ajuntament, es conserva una còpia de la bandera que concedira Jaume I a la llavors vila de Morvedre. La primitiva ensenya va ser retirada pel seu lamentable estat, ensenya que vam tindre l’honor de veure fa ja molts anys en un “quarto dels trastos”, en l’últim pis de la Glorieta, junt amb mobles i utensilis inservibles. Senyor Castelló em pot dir ara quina diferència hi ha entre la senyera de Sagunt i la de Catalnya, t'ho dic jo... NINGUNA! i negar-ho es d'ignorants.

Per altra banda el dia 12 d'octubre també va ser interessant, el dia del Pilar la Patrona d'Aragó i com l'estat espanyol llança el seu exèrcit al carrer fent una exaltació del mateix. Quants diners costa eixa desfilada inútil? És necessaria?