Ja hem tornat de vacances! Després de 4 setmanes de festes patronals tornem al tall. Enguany ha tornat la solta d'ànecs en les cucanyes marítimes. S'han fet cursos (?) per a poder agafar els ànecs, s'ha acreditat (?) a la gent que podia agafar els ànecs i els anecs s'han tornat tots (?) a les gavies una volta acabada la solta.

La veritat es que s'ha millorat un poc el protocol de la solta d'ànecs, però pense que es insuficient. La gent que estava en la mar no estava acreditada, la gent s'enduia els anecs a sa casa, i el curs, bé, el curs que es feia -segons els participants que deien 'que curs?'- deuria de ser més formal. No podem ficar barreres al mar ni poder controlar a tota la gent que participa en les cucanyes ni en la solta d'anecs. Enguany hem tornat a eixir a totes les televisions estatals, en quasi totes parlant mal de la ciutat, ciutat maltratadora d'animals per a ells, aquesta es la imatge que volem donar? es aquesta la imatge del a nostra ciutat? bé, el Partit Popular sempre ho fa, això de eixir en la tele encara que parlen mal d'ells, el que interessa es que es parle.

Hi ha que mantindre les nostres tradicions, si no incompleixen cap normativa, perque això ens fa grans. Hi ha que recordar d'on venim i quins son els nostres origens, i també quin es el nostre futur. El que pareix que siga, després de la denegació del segon expedient de segregacio presentat per IP i la no admissió a tràmit del recurs al suprem, es la d'una ciutat que ha perdut més de 8 anys amb disputes estèrils que l'autoriat pertinent ha denegat. Hem estat molts anys intentant tirar d'un fil que ara s'ha escapat de les nostres mans i que tenim que deixar correr per a poder vore la ciutat amb un altra visió. Jo sempre he defensat el mateix model de ciutat, una ciutat unida per carrers -encara que alguns intenten negar-ho, però pareix que no s'enrrecorden de l'Avinguda de la Vila, de la corona d'Aragó, de Fausto Caruana- i per gent de tot tipus, que al contrari del que pensen alguns, que sumen en una ciutat que ha de mirar al futur amb el cap ben alt i posicionar-se estratègicament decidint que vol ser de major.

I tu que vols ser de major?